Agfa Graphics NVPrinter Xperthttp://www.tetterode.nl/http://www.beekmanstansvormen.nl/http://www.signseen.nlhttp://www.loosbv.nl/Technotape BVhttp://www.sdd.nl/http://www.zaadhof.nl/http://www.inglease.nl/
UV SpotRobatechSnel BVThe Solution ShopJolfixNeschen Beneluxhttp://www.ipexgroup.com/http://www.brondrukwerkveredeling.nl/Care4HRhttp://www.esveco.nl/Moor Planax BVhttp://www.robatech.nl/http://www.thesolutionshop.nl/http://www.kodak.com/go/nexpresshttp://www.drukkerijgianotten.nl/http://www.premere.nl/

Marktrapport energie oktober 2022: Warmer weer drukt de prijzen in oktober en begin november

Het bestuur van de Stichting Energie Inkoop (SEI) krijgt maandelijks van de adviseur van de SEI (Cinergie) een marktupdate, waarin wordt ingegaan op alle factoren, die van invloed zijn op de energieprijzen.

 

Deze updates vormen voor het bestuur van de SEI een belangrijke meetlat voor het afsluiten en beoordelen van contracten en contractsbepalingen. Mede op grond hiervan is eerder door het bestuur van de SEI besloten, vanwege de turbulente prijswijzigingen tijdelijk over te stappen op een variabele tarifering.

 

De update geeft de actuele situatie in de verschillende markten weer – zowel tekstueel als cijfermatig. De laatste pagina van het document geeft de gemiddelden weer van de tot nu toe gerealiseerde dagprijzen (voor het SEI collectief) en geeft ook de tarieven die gerealiseerd waren in 2021 weer.

Daar de markt nog steeds turbulent en onzeker is, is in overleg met het bestuur van de SEI besloten deze updates de komende tijd via de KVGO-site ter beschikking te stellen aan de SEI-deelnemers en zo ook aan al onze leden. Niet SEI-deelnemers kunnen deze informatie gebruiken voor het bepalen van de eigen positie.

 

Algemene marktsituatie:
De marktprijzen daalden in oktober en gingen verder omlaag in het begin van november. Door warmer weer, dan seizoensgemiddeld, in oktober en november zagen we fors lagere gasprijzen en daarmee ook lagere elektriciteitsprijzen. De opslagen in West Europa zitten voor de tijd van het jaar al goed vol en zagen we zelfs op sommige momenten dat er meer dan 30 LNG tankers voor de kust van West Europa voor anker gingen omdat ze het gas nog niet in het netwerk konden verwerken -door vraag uitval vanuit de zware industrie en verminderde gasvraag voor verwarmingsdoeleinden. De prijs is op dit moment iets aan het stijgen op de spot en termijn markten door productie uitval vanuit Noorwegen en onrust omtrent de mogelijke output van de Franse kerncentrales naar de winter toe.

 

In de bijlage is de volledige laatste update te vinden met de cijfers over de maand oktober: Marktrapport oktober 2022.

 

Voor vragen: Bram ter Beek, voorzitter SEI, b.ter.beek@kvgo.nl

The post Marktrapport energie oktober 2022: Warmer weer drukt de prijzen in oktober en begin november appeared first on KVGO.  » Volledige artikel

meer nieuws